Buğlem geliyor 👧🏻


Herkese merhaba 👋🏻 

 Mutlu bir evliliğimiz var ve evet artık bu evliliği bir çocukla taçlandırmanın zamanı gelmişti 👶🏻

İlk testimi 4. Ayımızda yapmıştım .. aslında bu teste kadar anne olmayı istediğimden bile emin değildim . Yani hiç düşünmemiştim . Hala nedenini anlayamıyorum testin sonucu pozitif olmasına rağmen kan testimizde maalesef gebelik olmadığını öğrendik . Bu bizim için bir yıkım olmuştu . Özellikle benim için . Hamile olduğuma o kadar inandırmıştım ki kendimi aşermeye bile başlamıştım 🤦🏻‍♀️ ( ki bence bu aşerma durumları bende tamamen psikolojik ) 

Önümüzdeki ay Ramazan ayıydı . Ramazan’ın bereketini bilirsiniz . Bu aylar çocukluğumdan beri benim için hep özeldir . Rabbimle daha yakın hissederim kendimi bu ayda , ibadetlerimizi yapar ve bolca dua ederiz bu ay 🙏🏻 1 ay boyunca her namaz sonrası Allah şahit bir çocuk diledim .. sağlıklı , sağlıksız hiç ayırt etmedim .. eşimin 1. Dereceden akrabalarında engeller var  . Bir çocuğum olucaksa bu risk altında olabilirdi . O yüZden hep hayırlısını diledim 🙏🏻 Ramazan ayının sonunda tekrar test yaptım . Sonuç silik çıktı . Tabi bu süreç içinde bütün hamile anne sayfalarına üye olduğum için bu silik sonucunun da gebelik olarak sayıldığını zannediyorum . Bir taraftan da manevi yanım o kadar emin ki .. tekrardan kan testinde gebeliğin olmadığını öğrendim . Eşim çok üzüldü . Ben onun üzülmesine Daha çok üzüldüm ve bu çocuk mevzusunu bi rafa kaldırmamız gerektiğini düşündüm . Artık konusunu bile konuşmak istemiyordum . Allah’tan hayırlısını diledim . Aradan 2 ay geçti ve annem rüyasında benim hamile olduğumu gördüğünü söyledi . Bu konuda hassas olduğumu ve konuşmak istemediğimi söyledim . O heyecanla dayanamayıp eline test alıp iş yerimize gelmiş . Testin sonucu negatif çıktı . Tekrardan üzüldüm ve eşime söylemek istemedim . Sorduğu zaman test bozuk dedim . Aradan bi kaç gün sonra ablam aradı . Rüyasında tombul renkli gözlü bir kız çocuğu gördüğünü söyledi . Bi yandan da eşim sürekli diretiyor esra hadi test verelim ben hissediyorum bu sefer hamilesin 🙈 21 temmuz günü iş çıkışı kan testi verdik . Gece saat 1-2 suları arayıp sonucu söyleyeceklerdi . Ben o kadar hamile olmadığıma inanmışım ki sonucu beklemeden uyudum . Eşim uyumamış . Onun seslerine irkildim telefonla konuştuğunu anladım ama kendime gelemediğim için ne konuşulduğunu anlayamadım . İlk olarak Sonucu söyleyecek kişi eşime benim hasta olduğumu söylemiş. Eşim o kadar hararetli konuşuyor ki anlatamam . Alo alo ne hastası beyfendi eşimin neyi var falan diyor ama telefon çekmediği için adamın sesini alamamış olmalı ki telefonu kapattı . Betinin benzinin rengi hala gözlerimin önüne gelir . Tekrar aradık ve hiç tanımadığımız bir insan bize dünyanın en güzel haberini verdi . Hamile olduğumu öğrendiğimiz an Duygularımız birbirine karıştı . Sarılıp bir güzel ağlaştık . Gecenin bir vakti kim var kim yok herkesi mutluluğumuza Ortak ettik . O andan önce yaşadığım hayatı hayattan saymıyorum .. Buğlem karnıma düştüğü an onunla geliştim ve varoldum . 

Allah’ıma binlerce kez şükürler olsun ki bana anneliği nasip etti. Artık dünyaya daha farklı bakıyorum . Kendimi daha çok önemseyip sevmeye başladım . Bedenimde benimle atan 2. Bi kalp taşıyorum . Ve bana muhtaç . Benimle varoluyor , benimle besleniyor . Benimle can bulacak ❣️ 
Gebeliğim çok rahat geçti diyemem . Düşük tehlikesi geçirip 3 ay evde yattım . Enfeksiyon ve böbrek taşı sorunlarım yüzünden sürekli hastanede antibiyotik tedavisi gördüm . 18 kilo aldım . 2 adet 20 lik diş çıkarttım. Saçlarım döküldü . Kaşlarım döküldü . Dolu dolu 37 hafta geçirdim diyebilirim . Ama bunun yanı sıra sağlıklı beslendim , sürekli spor yaptım . Psikolojik hazırlıklar yaptım anneliğe tamamen hazır olduğumu Doğuma gittiğim an anladım ☺️

06.04.2017 tarihinde böbrek sorunun yüzünden hastaneye kaldırıldım . Hem böbreklerim şişiyor hem buğlemin sancısı geliyordu . Hastane olarak tek güvendiğim ve kendi doğumumun gerçekleştiği Hacettepe üniversitesinin özel bölümünü seçtim . Daha önce sürekli geldiğim için bilinen bi hastasıydım ve herkes bana sanki doğuracakmışım gibi bakıyordu 🙈 doktorum çağırıldı nts ye bağladım . Sancılarım çok fazlaydı . Açılmam sadece 2 cmdi . Sabaha kadar bekledik . Sabah Suni sancı kararı aldık . 10 saat suni sancı çektim . Acısını anlatmıyorum bile . Son dakikalar artık dayanılmazdı . Maalesef hastane kuralları gereğince yanıma kimseyi almadılar  Kendimi kaybettiğimi hissettiğim an telefonum titredi . 

  • Seni çok seviyorum canım karım , dayan .

Eşim bu mesajı atmış ❣️ gözlerimden akan yaşlara engel olamadım . Aradan 2 dakika geçmeden herkes bi hışımla yanıma geldi . Bütün doktorlar asistanlar tüm hastalar meraktan kapımdan içeri bakıyordu . Ne kadar korktuğumu ifade bile edemem . Hemen beni yana çevirdiler . Heryerime değişik kablolar taktılar . Bişeylerin ters gittiği belliydi . Sorduğum halde kimse cevap vermiyordu ve sancılarım da gitgide dayanılmaz hale gelmişti . Suni sancı süreci 10 saati geçti . Muanelerimde herşeyin güzel olduğunu söyleyip beni morallendirdiler ama benden sonra gelenlerin hepsi doğurdu . Sadece ben kaldım . Tansiyonumun düştüğünü hatırlıyorum . Tekrardan herkes başımda ve bana sakin olmam gerektiğini söylüyorlar . Buğlemin kalbinin durduğunu öğrendim . O sıra eşimden imza almaya gitmişler . Zaten sancı boyunca sadece 1 cm açılmam olmuş . Acil sezeryana alınıyorum . Ellerim ayaklarım tirtirtitriyor. Eşim  geldi hüngür hüngür .. annem ağlıyor . Ablam ağlıyor . Ben çok korkuyorum . Apar topar ameliyat a alındım . Aradan 10 dakika geçmeden doktor gözün aydın nurtopu gibi bi kızın oldu dedi 😢buğlem o kadar yorgun doğdu ki ağlayamadı bile . O ağlamadı diye ben ağladım . Yanıma uzatıp gösterdiklerinde anneliğin bütün sorumluluğunu , Onun sevgisini , şevkatini omuzlarıma aldım . Artık bende anne oldum ❣️sana söz veriyorum güzel kızım Rabbim ömür verdikçe hep yanında olucam 👩‍👧 Sana güzel ahlak vermek için elimden geleni yapıcam . Sevginin her çeşitini  yaradana , insana , doğaya , vatana , bayrağa … Herşeyi yılmadan sana anlatıcam .. 

iyiki doğduk güzel kızım ❣️ ne güzel geldin ❣️iyiki geldin 👨‍👩‍👧

Yorumlar kapatıldı.

WordPress.com'da ücretsiz bir web sitesi ya da blog oluşturun.

Yukarı ↑